Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

AktivHus Danmark - Bæredygtig mærkning af mindre bygninger

En enkel og prisbillig mærkning af bygninger på tre nøje udvalgte principper skal være med til at gøre bæredygtighed mulig for andre end de få. Active House får nu formelt en dansk afdeling

Pressemeddelelse 5. januar 2015

En ny alliance, der har som mål at fremme bæredygtigt byggeri, vil gøre mærkning i forhold til bæredygtighed tilgængelig for mindre byggerier helt ned til individuelle enfamiliehuse. Alliancen består af tolv partnere, som er gået sammen om at introducere de internationalt velkendte Active House-principper i Danmark.

I Danmark omfatter AktivHus-principperne ni parametre inden for indeklima, energiforbrug og miljøpåvirkninger. Og ordningen kan anvendes inden for både renoveringer og i nybyggeri. AktivHus kræver, at alle parametre er evalueret og godkendt, inden en bygning kan betegnes som et AktivHus.

- Vi har set mange gode initiativer omkring især energiforbruget i bygninger. Men bygninger skal ses bredere og som en samlet ramme om menneskers liv. Derfor er konceptet, ud over energien, at lægge vægt på indeklimaet i bredeste forstand og så naturligvis på miljøpåvirkninger. Vi har gjort os umage for at lave et enkelt, billigt og ubureaukratisk koncept, så det kommer inden for rækkevidde for alle og ved alle typer byggerier. Det har ikke mindst Teknologisk Institut hjulpet os med, fortæller arkitekt Brian Wendin, Velux Danmark.

Alliancen bliver ved en generalforsamling den 15. januar 2015 hos Dansk Byggeri formelt stiftet som organisationen AktivHus Danmark, og det bliver dermed den danske afdeling af den internationale ActiveHouse-organisation, der skal stå for den nationale tilpasning og udbredelse af principperne i Danmark.

- Vi har manglet en ukompliceret og tilgængelig måde at arbejde med bæredygtighed på i byggeriet. Det får vi nu med AktivHus-konceptet, som er interessant for vores medlemmer blandt typehusproducenter og entreprenører. Derfor byder vi AktivHus Danmark velkommen med sit sekretariat hos os i Dansk Byggeri, hvor vi vil gøre vores bedste for at sikre forbindelsen til de virksomheder, som i det daglige skal arbejde med fremme af bæredygtighed i byggeriet gennem AktivHus, siger direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.

AktivHus Danmark henvender sig til alle led i byggeriets værdikæde lige fra bygherrer over rådgivere til udførende virksomheder og materialeproducenter, som alle kan være medlem og få adgang til konceptet og efteruddannelsen bag.

Bag AktivHus Danmark står VELFAC A/S, KFS Boligbyggeri A/S, Danfoss A/S, Teknologisk Institut, Randers Arkitekten, Visility ApS, Cenergia, Saint-Gobain Nordic A/S, Kuben Management, Esbensen A/S, AART Architects og VELUX Danmark A/S.

Kontaktinformation
Arkitekt Brian Møinichen Wendin, VELUX Danmark A/S, telefon 40 20 60 38
Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64