Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

AktivHus Danmark klar til at spille en rolle

Den internationalt anerkendte Active House Alliance er nu en officiel spiller på det danske marked for designværktøjer til bæredygtigt byggeri

Nyt dansk netværk er klar til at etablere en platform for vurdering af bæredygtighed ved både nybyggeri og renovering af små om mellemstore bygninger i Danmark. Mere end 60 interessenter mødte op i Dansk Byggeri for at deltage i foreningens stiftelse, hvor den internationale Active House Alliance således har fået håndslag på stiftelsen af en dansk forening. Med AktivHus Danmark skal der nu arbejdes for at udbrede bæredygtigt byggeri.

Det er store spillere og ildsjæle, der står bag, og målet med en dansk forening er at udbrede kendskabet til og erfaringer med at bygge sunde og komfortable huse, der samtidig tager hensyn til miljøet. Bæredygtige bygninger skal gøres til bygherrernes naturlige valg.

Initiativet fik pæne ord med på vejen af klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen:
- Regeringen har med byggepolitisk strategi sat fokus på at fremme bæredygtigt byggeri i Danmark. Det glæder mig at se, at byggebranchen også arbejder aktivt på at fremme bæredygtigt byggeri, som stiftelsen af AktivHus Danmark er et godt eksempel på, sagde ministeren og slog tonen an ved AktivHus Danmarks første konference om bæredygtighed.

- Det er et privilegium, at få anerkendt foreningens betydning af ministeren ved stiftelsen. Og det er også vigtigt for AktivHus Danmark at få skabt kendskab til den vigtige rolle, som vi håber at komme til at spille – også i Danmark, sagde AktivHus Danmarks formand, arkitekt Brian Møinichen Wendin, fra VELUX Danmark.

Brian Møinichen Wendin betegner AktivHus-konceptet som et let tilgængeligt og økonomisk overkommeligt design- og klassificeringsværktøj for bæredygtighed i nybyggerier og ved renoveringer.
- Vi ønsker at være dialog med alle dele af byggeriets værdikæde - lige fra bygherrer og finansieringsinstitutioner til rådgivere, materialeproducenter og udførende virksomheder. AktivHus er et bredt koncept med fokus på såvel energi som indeklima og miljø, understreger Brian Møinichen Wendin.

Bag AktivHus Danmark står bl.a. Saint Gobain Nordic, Teknologisk Institut, Kuben Management, VELUX Danmark A/S, Cenergia, AART Architects, Esbensen A/S og flere andre.

AktivHus Danmark får adresse hos Dansk Byggeri i Nørre Voldgade 106.
Se mere på www.aktivhusdanmark.dk  

Download pressebillede

Kontaktinformation

Formand for AktivHus Danmark, Brian Møinichen Wendin, telefon 40 20 60 38
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32, moh@danskbyggeri.dk  

Dagens præsentationer

Den internationalt anerkendte Active House Alliance er nu en officiel spiller på det danske marked for designværktøjer til bæredygtigt byggeri

Indlæggene på AktivHus Danmarks stiftende generalforsamling er samlet i én præsentation. 

Download præsentation

 • Velkomst og præsentation af foreningens formål og mål, v/Brian Wendin, VELUX Danmark
 • AktivHus specifikationer og beregningsværktøj, v/Amdi Worm, Teknologisk Institut
 • AktivHus som designstrategi, v/ Anders Tyrrestrup, AART Architects
 •  Generalforsamling
 • Forventninger til fremtidens bæredygtige byggeri v/ Rasmus Helveg Petersen, Minister for Klima, Energi og Bygninger
 • ”Living in Light”, v/Frederik Tauber, DOMUS Arkitekter
  Visionær renovering af etageejendom i Valby
 • Osram Kulturhus, v/Amdi Worm, Teknologisk Institut
  Renovering af Danmarks første elementbeton bygning
 • Aktivhus som typehus, Ditte Marie Kollerup, KFS Boligbyg
  Nyt AktivHus typehus