Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

For ensidigt fokus på energi giver massive varmeproblemer i nybyggeri

Op mod hver femte boligejer døjer med for høje temperaturer i boliger bygget efter år 2000. AktivHus Danmark anbefaler prioritering af komfort frem for overdreven fokus på energi i nybyggeri

Sommervarmen har ramt Danmark, men det er ikke alle, som glæder sig over solen endelig er kommet frem. Er man den lykkelige ejer af en bolig bygget efter år 2000, så er der ifølge ”Bolius Boligejeranalyse 2015” hele 18 procents risiko for, at man har problemer med for høje temperaturer. Til sammenligning er det kun 5,5 procent af boligejerne i huse bygget før 2000, som har de samme problemer.

Det er en udfordring at komme af med varmen, da nybyggede huse bliver bygget meget tætte i forsøget på at gøre dem energieffektive og muliggøre ventilation med varmegenvinding. Desuden kan tør luft og manglende solafskærmning på store sydvendte glaspartier belaste indeklimaet.

Arkitekt Brian Møinichen Wendin, der er formand for AktivHus Danmark, peger på, at Bolius Boligejeranalyse 2015 viser, hvor vigtigt det er, at fokusere på andet og mere end energi og energieffektivitet.


- Komfort skal prioriteres, og der skal være fokus på termisk indeklima, luftkvalitet og kvalitativt dagslys. Det er således vigtigt, at energieffektivitet ikke bliver styrende for hverken nybyggeri eller renovering. Bygninger er først og fremmest til for mennesker, og de skal danne gode komfortable og sunde rammer om vores liv, hvad enten det er boliger eller andre bygninger, understreger Brian Møinichen Wendin.


AktivHus Danmark er en forening som fokuserer på en helhedsorienteret tilgang til byggeri, hvor både indeklima, energi og miljøparametre vurderes og integreres i bygningens design. AktivHus Danmark har sekretariat i Dansk Byggeri, og foreningens formål er at udbrede bæredygtighed i byggeriet og adresserer i særlig grad små og mellemstore bygninger.


Se mere på www.aktivhusdanmark.dk

 

Formand for AktivHus Danmark, Brian Møinichen Wendin, telefon 40 20 60 38

Konsulent Mette Mens Rasmussen, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 54, mmr@danskbyggeri.dk