Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyt AktivHus fra KFS Boligbyg

Påsken byder på en spændende mulighed for at få inspiration til at bygge bæredygtige boliger, når KFS Boligbyg slår dørene op til et nyt AktivHus på den årlige byggeudstilling, Byg og Bo, i Sabro ved Århus.

AktivHus designstrategi har været afgørende for de bæredygtige tiltag, som KFS Boligbyg har arbejdet med i udviklingen af det nye 160 m2 store typehus. Gennem brug af AktivHus i designfasen arbejdes bevidst med optimering af husets indeklima, miljø og energi.

Godt dagslys og optimalt indeklima øger menneskers sundhed og trivsel, hvilket er nogle af de vigtige parameter i designet af et AktivHus, og derfor har huset store glaspartier og ovenlysvinduer. Dette typehus er samtidigt designet så det kan producere energi nok til at forsyne sin egen drift hen over året. El behovet dækkes ved hjælp af solceller monteret på husets tagflade, og derudover er huset højisoleret. Direktør i KFS Boligbyg, Ditte Maria Kollerup, glæder sig til at præsentere det nye hus og siger:  

- Vi har store forventninger til interessen. Der plejer altid at komme mange mennesker, og med den øgede interesse vi oplever for nybyg, forventer vi helt klart ekstra travlhed.

AktivHus Danmarks formand, arkitekt Brian Møinichen Wendin, fra VELUX Danmark, betegner AktivHus-konceptet som et let tilgængeligt og økonomisk overkommelig designstrategi til at sikre bæredygtighed i nybyggerier og ved renoveringer.

- AktivHus er et bredt koncept med et bæredygtigt fokus på såvel klima og energi som sundhed i indeklima, miljø og komfort. Det er fantastisk at et typehusfirma som KFS Boligbyg har taget AktivHus til sig og viser vejen for fremtidens enfamiliehuse på Byg og Bo, understreger Brian Møinichen Wendin.

AktivHus Danmark har sekretariat i Dansk Byggeri, hvor foreningen blev stiftet den 15. januar 2015. Bag stiftelsen står initiativgruppen bestående af Saint Gobain Nordic, Teknologisk Institut, Kuben Management, VELUX Danmark A/S, Cenergia, AART Architects, Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S.

Kontakt

Formand for AktivHus Danmark, Brian Møinichen Wendin, telefon 40 20 60 38

Konsulent Mette Mens Rasmussen, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 54, mmr@danskbyggeri.dk